2021-09-18 07:51:03• hírek • Agerpres

Cîţu szerint nem jelent jogkorlátozást a zöld COVID-igazolványok bevezetése

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Florin Cîţu miniszterelnök úgy vélekedett pénteken, hogy a zöld COVID-igazolvány bevezetése nem jelent jogkorlátozást.

Erről Marosvásárhelyen kérdezték a kormányfőt, miután Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke azt mondta, hogy az egészségügyi igazolvány bevezetéséről nem kormányhatározatnak, hanem a parlament által megszavazott törvénynek kell rendelkeznie, ugyanis ez az intézkedés az alapvető jogok és szabadságok gyakorlását korlátozza.

'Én nem látok itt jogkorlátozást, de a szakértőkre bízom a döntést. Addig is ezt a módszertant fogjuk használni. (...) Ezt a zöld tanúsítványt egész nyáron Európa-szerte használták. Senki sem mondta, hogy ez jogkorlátozást jelent. Nem értem, miért jelentene jogkorlátozást itt Romániában' - mondta.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusán a küldöttek csak zöld COVID-igazolvánnyal vehetnek részt, ha szeptember 25-én a fővárosban a fertőzöttségi ráta meghaladja az 1000 lakosra jutó 3 esetet. "Ugyanúgy, mint a moziban vagy egy előadáson. Ugyanez a feltétel a PNL kongresszusán is. Nem látok itt semmilyen problémát" - mondta Cîţu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: